TERVETULOA!

Tarkoitus on pitää tässä yhteyttä niihin ystäviin ja vieraampiinkin, joita anteeksiannon käyttö elämän helpottajana kiinnostaa. En mitenkään toivoisi anteeksiantamisen taidon unohtuvan, sillä pidän tätä pientä mutta tehokasta harjoitusta ensiarvoisen tärkeänä kun halutaan parantaa elämän laatua.

Esittelen lyhyesti aiheesta kirjoittamani kaksi kirjaa, Taikasanat eli miksi antaisin anteeksi ja Tosissaan vaikkei tosikkona, yksitoista tarinaa muuttumisesta.

Vaikka kirjojen teema, anteeksianto, kalskahtaakin uskonnolliselta,  se ei kuitenkaan ole  näkökulmani. Lähtökohtani on pitkä työrupeama lääkärinä, lastenpsykiatrina ja lopulta aikuisikäisten potilaitteni psykoterapeuttina. Vaikka nyt olenkin jo eläkkeellä, kokemusta anteeksiannon opettamisesta yksittäisille ihmisille ja kooltaan perin vaihteleville ryhmille ehti työaikanani kertyä reilun kymmenen vuoden ajalta.

Tästä pikku artikkelista voit löytää lyhyessä muodossa sen, mihin koko anteeksiannon idea omassa mielessäni perustuu. Toisessa artikkelissa kosketellaan anteeksiantoon läheisesti liittyvää aihepiiriä eli sitä, voiko elämänasennettaan muuttaa. Ja täältä löytyy toimittaja Sirpa Palokarin koskettava juttu herkkyydestä.  Ohjeita -otsikon alle olen  koonnut myös Tosissaan -kirjan liitteistä löytyvät tiedot siitä mitä tarvitaan kun harjoittelu aloitetaan joko yksin tai omassa pienessä porukassa.

Jos haluat jakaa kokemuksia, kysyä jotakin tai osallistua keskusteluun, niin sekin on mahdollista täällä.

Toivon, että löydät elämääsi jotakin uutta ja merkittävää näillä sivuilla tarjottavan pienen alkusysäyksen jälkeen.

©2023 tuulikki saaristo - Putteri (MMD Networks Oy)