Tosissaan vaikkei tosikkona
yksitoista tarinaa muuttumisesta
Dialogia 2005Ihmiset tavoittelevat elämässään menestystä, onnea ja rakkautta. Vaikka elämä meitä heitteleekin usein arvaamattomasti, niin ainakin yhteen asiaan jokainen voi itsekin vaikuttaa: elämänasenteeseensa (tässä lisää aiheesta). Anteeksianto säännöllisesti harjoitettuna muokkaa elämänasennetta, jolloin tavoitteet saavutetaan helpommin.

Käytäntö ja teoria, arki ja ihanteet kohtaavat esimerkkihenkilöiden, yhdentoista terveydenhoitajan tarinoissa. Niistä näkyy selvääkin selvemmin mitä pieni, jokapäiväinen ponnistus itselle armeliaampaan suuntaan merkitsee jaksamiselle niin kotona kuin työssä. Heidän elämänsä vähittäistä muuttumista seurataan parhaimmillaan viisi vuotta.

Itse perusharjoitus opetetaan myös tässä kirjassa. Muutoin jatketaan Taikasanoissa esitetyn teeman syventämistä. Kirjan esimerkkitarinoiden avulla on helpompaa tajuta, mistä anteeksiannossa perimmältään on kyse:

- Miten päästä sopuun itsensä kanssa?
- Miksi jotkut ihmiset saavat minut pois tolaltani?

Tosissaan-kirjan voi lainata kirjastosta tai ostaa omaksi ainakin Suomalaisen kirjakaupan ja booky.fi  kirjakaupan nettisivuilta.